Clubul de robotică

Clubul de robotică îmbină știința, tehnologia și matematica într-un mod plăcut pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani. Noi încurajăm copiii să-și dezvolte pasiunea pentru tehnologie prin joacă și totodată prin muncă. Clubul se desfasoară o dată pe săptămână, sâmbăta de la 9 la 11.

Trupa de teatru "CANTALUP"

Trupa de teatru a școlii are ca obiective: îmbunătățirea abilităților artistice, de comunicare, sociale ale elevilor și pregătirea unor spectacole pentru serbările școlare, concursurile și festivalurile de teatru. Copiii lucrează cu un expert în domeniu, doamna profesor Liliana Croitoru și premiile nu au întârziat să apară.

Clubul de lectură

Clubul de lectură are următoarele obiective:

– formarea gustului şi a interesului pentru lectură, prin lectura de plăcere;
– formarea competenţelor specifice privind receptarea şi producerea de text literar;
– cultivarea abilităţilor de comunicare pentru o cât mai adecvată utilizarea în viaţa socială;
– stimularea gândirii critice, autonome şi reflexive a elevului;
– dezvoltarea unei viziuni transdisciplinare asupra literaturii şi lecturii;
– valorificarea inteligenţelor dominante în recepterea textelor citite.

Coordonator- prof. Laura Vătămanu

Clubul de șah

O minte sănătoasă contribuie, în mare măsură, la modelarea viitorului oricărui copil. Jocul de șah, practicat din copilărie, îmbunătățește procesul de învățare, gândire, puterea de analiză, precum și capacitatea copilului de a lua decizii. „Gimnastica minții” este coordonată de domnul instructor Ștefiuc Dorel.

Școala părinților

Părinții sunt învinovățiți, dar nu sunt instruiți!
Milioane de mame și tați încep în fiecare an o slujbă dintre cele mai grele pe care le poate avea cineva: aceea de a crește un copil mic care inițial este aproape complet neajutorat, de a-și asuma întreaga responsabilitate pentru sănătatea lui fizică și psihică și de a-l crește în așa fel încât să devină un cetățean productiv, cooperant , activ în societate. Ce slujbă poate fi mai dificilă și mai extenuantă? Cu sprijinul doamnei Sânziana Bălțătescu , profesor universitar , ne-am convins și ne convingem în continuare că părinții și copiii lor pot dezvolta o relație afectuoasă, bazată pe dragoste și respect reciproc. Sună oare prea frumos ca să fie adevărat?
Vă invităm să decideți singuri acest lucru și vă așteptăm alături de noi!

Clubul de dans popular

Păstrarea tradițiilor este o datorie morală a fiecăruia, iar dansurile populare fac parte din tezaurul folclorului. Trupa “Mugurașii”, instruită de domnul coregraf Emilian Păduraru, are în repertoriu dansuri autentice din zonă pe care le prezintă cu bucurie și mândrie la spectacole, serbări, dar și la concursuri de profil. Repetițiile trupei au loc în fiecare miercuri, pe două niveluri de vârstă.

Clubul de dans sportiv și modern

Dansul e normal la vârsta mea! Asta spun copiii de la grădiniță, dar și cei de la învățământul primar și gimnazial! Sub coordonarea domnului instructor Alin-Iulian Stoleru, mișcarea pe muzică e accesibilă oricui, indiferent de stilul preferat. Se studiază mișcări de balet, de gimnastică acrobatică, dar și de street-dance. Numerele de dans sunt nelipsite de la spectacolele școlii, fie că sunt la Zilele Școlii, Crăciun, Ziua comunei sau la serbările dedicate unor zile speciale. Și spectacolele de teatru includ momente de dans, astfel încât artele se îmbină pentru un rezultat armonios.

Cursuri de înot

Înotul este o activitate distractivă pentru toate vârstele, dar copiii iubesc cel mai mult bălăceala în apă. Alături de doamna instructor Liliana Croitoru această bălăceală se transformă într-un sport practicat în deplină siguranță și cu nenumărate alte beneficii pentru sănătate. Ședințele de înot se desfășoară la bazinul de la Baia Comunală din Iași, transportul fiind asigurat gratuit.

Cercetășie

Cercetășia este mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetășia oferă tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, creează noi oportunități pentru aceștia, încurajează diversitatea și egalitatea, leagă noi prietenii. Cercetășia responsabilizează prin practicarea democrației, dezvoltă potențialul fiecărui individ și al grupurilor, responsabilizându-i și insuflându-le valori clare.

Aerobic

Copiii învață cel mai bine urmând exemplul dat de adulți. Dacă vrem copii sănătoși și care practică sportul și exercițiul fizic, cel mai efficient este să facem împreună aceste lucruri. Marți și vineri, de la ora 19, sala de sport a școlii este deschisă tuturor celor dornici să se miște pe muzică, făcând Zumba sau aerobic. Grupul a crescut numeric în ultima perioadă, având și inițiativa organizării unor flashmoburi în Decathlon și la Aeroportul Iași.

Box

Clubul de box “Gladiatorul” Valea Lupului are antrenamente zilnice cu copii și tineri (fete și băieți) din comunitate și împrejurimi, în vederea pregătirii lor pentru participarea la competiții. Antrenamentele au loc în sala de sport a școlii, de la ora 15.30 la 18.30. Munca susținută a boxerilor a dus la obținerea unor rezultate remarcabile la competițiile naționale și europene, cei mai buni reprezentanți dintre elevii noștri fiind Cătălin Dumitriu și Marius Albu, clasa a VII-a.

Tenis de masă

Asociația sportivă Com-Val desfășoară în sala de sport a școlii activități de antrenament la tenis de masă, cu adulți și copii, clubul fiind înscris în sistemul competițional județean.

Patrula de reciclare

Loc de joacă