Eu am copilul în clasa a 4 a. Să o iau punctual, ca să răspund postării: mediul în care învaţă copilul meu este minunat. De altfel, părerea mea fermă este că, la ciclul primar, învăţătoarea este cea care dă tonul mediului. În clasa copilului meu atmosfera este prietenoasă şi relaxată; copilul are încredere în doamna învăţătoare, ea i-a dovedit că este corectă cu toată lumea. Copilul a intrat la şcoala din comună în clasa a patra cu lipsuri mari la matematică şi la română. În scurt timp şi fără eforturi extraordinare din partea noastră, a înregistrat progrese remarcabile, astfel că acum se descurcă minunat la toate materiile. Programa se predă profesionist şi la zi, în acelaşi timp fără să împovăreze copiii. Copilul meu termină toate temele în maxim o oră şi jumătate. I-am urmărit temele şi sunt ponderate foarte judicios de la o zi la alta: când are mai multe exerciţii la română, are mai puţine la matematică şi invers. Exerciţiile sunt alese astfel încât are şi exerciţii de fixare, uşoare, dar şi 1, maxim 2 exerciţii din zona de performanţă în fiecare zi. Atitudinea la clasă este fermă, dar şi relaxată. În plus, a devenit rapid responsabil cu temele lui şi sarcinile şcoalre şi acesta este meritul învăţătoarei. I se întâmplă să primească note mici şi nu se mai supără, căci ştie exact de ce a primit nota şi o acceptă; în schimb a devenit motivat să ia note mari, căci ştie la fel de bine că dacă el face eforturi, doamna îi va pune imediat o notă bună. S-a transformat rapid dintr-un copil care era convins că nu are cum să performeze la şcoală într-un copil relaxat, care încredere în el. Şi-a făcut prieteni rapid şi doamna mediază foarte frumos conflictele inerente dintre ei. Cât despre proiecte, şcoala noastră are multe opţionale şi proiecte care da, cum zicea un antevorbitor, dau clasă multor opţionale şi proiecte ale şcolilor cu ştaif din Iaşi. este un club foarte profesionist de dansuri populare, este un club de teatru, şcoala implementează proiecte cu fonduri obţinute prin Fundaţia Comunitară (unul cu robotică, altul cu construire de carturi, din ce ştiu eu), vin în vizită frecvent musafiri străini prin Aiesec sau alte organizaţii internaţionale (de exemplu, anul trecut, au venit nişte copii şi adulţi care fac un fel de misionariat în Africa şi au prezentat filmuleţe cu viaţa copiilor din Africa, a fost foarte impresionant pentru al meu), plus că mai este şi gruparea de cercetaşi din Valea lupului, care face lucruri minunate (doamna directoare este coordonatoarea şi dumneaei are cursuri speciale în pedagogie cercetăşească). Şcoala participă frecvent la Cros pentru şcoli sau alte proiecte prin care se strâng bani din comunitate, cu proiecte foarte interesante. Astea sunt doar câteva lucruri pe care le ştiu cert şi din proprie experienţă. Sunt sigură că mai sunt şi altele:) A, ştiţi că la şcoală se face Zumba pentru părinţi?:) Eu recomand cu mare drag şi încredere. Şi rămân cu copilul la gimnaziu:)

Sanziana Baltatescu

Părinte

Despre scoala si cadrele didactice – am numai cuvinte de apreciere. Am doi copii – ambii absolventi de scoala din Valea Lupului. Am preferat sa-i dau aici, chiar daca lumea ma privea cu suspiciune. Curatenie, siguranta, cadre didactice pregatite si implicate, dotare. Dorinta de invatare sa fie, ca de celelalte au parte copiii. Fiti linistiti. Si copiilor nu le strica sa constate ca nu toti copiii au masini luxoase si haine de ultima moda. Este necesara si implicarea parintilor – e drept. Cred ca mai degraba e problema parintilor – care daca nu isi anunta cunoscutii ca are copilul la nu stiu ce Racovita, Negruzzi…. nu se simt bine. A…. si copiii mei au intrat la licee bine cotate in oras. Aveti curaj parinti!

Mirela Gabor

Părinte

Am invatat la Scoala Valea Lupului inca de la gradinita pana in clasa a 8-a. In ciuda conceptiei gresite a oamenilor, ca scolile din mediul rural ar fi sub nivelul celor de la oras, aceasta exceleaza din ce in ce mai mult la foarte multe capitole. Credeti-ma, sustin asta dupa ce am terminat unul dintre liceele de prestigiu din Iasi, unde, pe alocuri, a lasat de dorit. Profesorii sunt foarte buni, chiar isi dau interesul sa invete elevii. Bazele se pun in clasele mici, pana ajungi la liceu, iar acestia au grija sa contribuie cu tot ce este mai bun. Scoala este curata, dotata si, cu siguranta, vor mai fi investitii si pe viitor. Am auzit recent ca detin si un microbuz scolar care aduce elevii dimineata la scoala, nu detin prea multe informatii despre acest subiect, dar daca veti intreba la secretariat, veti afla tot ce aveti nevoie. Cat despre activitatile extrascolare, sunt placut impresionata de cate vad pe pagina de Facebook. Sunt multe activitati, sporturi la care copiii ar putea participa. Cand invatam eu aici nu aveam atat de multe, dar ma bucur ca se pune accent si pe acest lucru. Cu siguranta va ganditi si la rezultatele scolare. Acestea depind de fiecare in parte, de cat interes isi da copilul, dar si parintele pentru a-l ajuta cand are nevoie. Daca vrei sa inveti, inveti oriunde, nu conteaza numele scolii sau zona. Inca un lucru, poate unii parinti vor gandi ca atunci cand vor ajunge la liceu, copii lor vor fi priviti altfel ca nu au invatat la o scoala din oras. Total gresit! Sunt colegi din toate zonele si conteaza de fiecare persoana cum se integreaza. Un alt plus este programul si naveta care nu ar mai exista. Cam atat am avut de spus din experienta personala. Sper ca v-am ajutat catusi de putin.

Gabriela Mădălina Ciurlică

Absolventă

Şcoala Valea Lupului este o școală foarte bună. Am fost elev, profesorii sunt de calitate, sunt cu toți persoane finuțe, răbdătoare şi îşi dau silința prin fel de fel de proiecte sau activități. Părerea mea este că Şcoala Valea Lupului dă clasă şcolilor din oraş cum ar fi: Negruzzi, Racovița etc. şi spun asta deoarece profesorii nu sunt nepăsători, se implică oricare ar fi nivelul copilul dumneavoastră, îşi dau silința să îl învețe. Nu există fițe sau anturaje periculoase cum sunt în oraş,școala nu este departe, nu sunt pericole de tipul „sa ai grijă la traversat strada” sau „să nu vorbeşti cu persoane necunoscute”, influențele oraşului încă nu au atins această zonă, această comună. Țin să precizez că am o soră în clasa a 8-a, și nu are nevoie de pregătire pentru Evaluarea Națională. Am uitat să precizez că educatoarele şi învățătoarele au o experiență foarte bună,ştiu să îşi facă meseria, idem şi pentr personalul auxiliar, chiar şi femeia de serviciu este o doamnă foarte amabilă, doamnă director sau doamna secretară de asemenea, şi credeți-mă, acum dupa 5 ani de la terminarea gimnaziului nu pot alege un profesor anume, pe toți îi respect deoarece mi-au dăruit amintiri plăcute şi m-au modelat prin exemple în aşa fel încât să mă descurc pe viitor. Deci? Alegeți şcoala Valea Lupului măcar pentru un an de zile şi vă veți convinge fiecare! Succes copiilor!

Marian Florin Anastasiu

Absolvent

Ca fost elev al școlii Valea Lupului îmi aduc aminte cu plăcere și emoție toate clipele minunate trăite alaturi de colegi și profesori

Răzvan Ursu

Elev

Ceea ce m-a facut să aleg școala dumneavoastră pentru educația copilului meu a fost profesionalismul de care a dat dovadă întreaga echipă de profesori.

Ioana Dumitraș

Părinte