În anul 1917, Şcoala Valea Lupului îşi deschide porţile aidoma unei „fântâni din care se adapă obştescul norod cu îndestularea învăţăturii şi a înţelepciunii…” („Hrisovul” lui Grigore Ghica).

Primele lăcaşuri de şcoală au fost casele sătenilor, Casa Parohială, abia prin anul 1935 construindu-se o clădire proprie cu o sală de clasă şi două cămăruţe pentru locuinţa învăţătorului.

Odată cu generalizarea învăţământului gimnazial, în anul şcolar 1958-1959, satul beneficiază temporar de un local spaţios, din cărămidă, clădire de la fostul şantier al Fabricii de Antibiotice – cu 6 săli de clasă.

Poziţia geografică a localităţii generează creşterea demografică a localităţii şi impune construirea unui local de şcoală cu 8 săli de clasă, la vest de biserica satului, lucrare finalizată în anul 1966 şi unde tinerii aveau posibilitatea de a învăţa 10 clase.

Din cauza alunecărilor de teren din anul 1970, clădirea şcolii se fisurează şi nu mai prezintă siguranţă pentru desfăşurarea procesului de învăţământ.
Autorităţile locale şi centrale din acea vreme au dispus construcţia unui alt local de şcoală (actuala clădire) într-o zonă care nu prezenta risc de alunecări de teren.
Construcţia a început în anul 1972, s-a finalizat în toamna anului 1973, localul având 9 săli de clasă şi un laborator de fizică-chimie.

Deoarece nici acest local nu a mai fost suficient, în timp, în anul 1987 se începe construcţia unei aripi cu 4 săli de clasă, dată în folosinţă în anul 1992.

În anul 2006 este dat în folosinţă un corp nou de şcoală, în apopierea DN Iaşi-Târgu Frumos, cu patru săli de clasă, în care funcţionează două grupe de grădiniţă (una are program prelungit) şi două clase de la învăţământul primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = douazeci opt

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.